Cum să fumezi narghilea ca un profesionist? Principalele greșeli de începători

cum se fumeaza narghilea

Cum să fumezi narghilea ca un profesionist? Principalele greșeli de începători

Fumatul de narghilea își are originea în vremurile când consumul de tutun era o distracție clasică, aproape o artă și un act de apreciere hedonistă a aromei. Cu alte cuvinte, fumatul de narghilea a fost întotdeauna o experiență unică.

Totodată, fumatul de narghilea poate fi considerat nu doar o experiență unică ci și sofisticată, chiar dacă ai parte de ea pentru prima dată în viață. De altfel, odată ce reușești să inhalezi corect și să-ți antrenezi simțul olfactiv pentru a te bucura de toate nuanțele aromei, vei începe să descoperi lumea unei tradiții autentice de 500 de ani.

Fumătorii de narghilea au preferințe sau sfaturi diferite cu privire la modul de pregătire a unei narghile și, deși în cea mai mare parte nu există o singură practică bună, există câteva greșeli pe care le fac începătorii.

Vestea bună este că aceste greșeli pot fi evitate. Astfel, vei putea fuma narghilea ca un profesionist. Iată 5 dintre principalele greșeli făcute de începători:

efect de ice narghilea

Impresia că gheața de la bază va face sesiunea de fumat mai lină și mai plăcută

Este o concepție greșită că gheața face sesiunea de fumat mai fină, deoarece apa este foarte rece. Deși aceasta s-ar putea simți mai „lină”, adevărul este că gheața maschează aroma de tutun ars. De asemenea, elimină o mare parte din aroma tutunului. Folosirea unei cantități mari de gheață nu va prelungi sesiunea. În schimb, sistemul complex de management al căldurii de către cărbuni va prelungi sesiunea fără a arde aroma sau tutunul. Te vei bucura de o sesiune mai aromată, plăcută și lină.

narghilea pentru profesionisti

Începerea fumatului de narghilea cu tutun cu frunze brune

Tutunul cu frunze brune este, în general, cunoscut pentru conținutul său mai mare de nicotină. Dacă abia descoperi fumatul de narghilea, este mai bine să începi cu tutun cu frunze blonde, cu un nivel de nicotină mai scăzut. Tutunul brun poate fi prea tare pentru un începător.

Fumatul de narghilea trebuie să fie o experiență plăcută și relaxantă, așa că îți recomandăm să te obișnuiești treptat, apoi să folosești tutun cu frunze brune dacă vrei ceva mai tare.

 

Ținerea unei narghile de la baza

Fumători începători au tendința de a ține narghileaua de la bază. Pare mult mai ușor așa, dar este de fapt o modalitate ușoară de a sparge baza. Apa este mai grea decât ai putea crede și în cazul majorității narghilelelor, singurul lucru care menține narghileaua și baza conectate este un manșon de cauciuc. Ultimul lucru pe care îl dorești este un bol plin cu cărbuni… și fără bază!

tutun de narghilea

Impresia că o narghilea mai mare produce nori mai mari

O narghilea mai mare nu înseamnă neapărat nori mai mari. Datorită felului în care este căpsușit bolul și modului în care este gestionată căldura te vei putea bucura de acei nori mari pufoși. Nu depinde de dimensiunea narghilei tale. Te poți bucura de nori mari pufoși și cu o narghilea mică.

Supraîncărcarea bolului cu cărbuni

Tuturor le plac norii mari pufoși, nu? Există modalități adecvate și neadecvate de a realiza acest lucru. Supraîncărcarea bolului cu cărbuni va contribui la supraîncălzirea bolului, ceea ce poate duce la arderea sa și scurtatea sesiunii de fumat.

Dacă bolul este bine căptușit și căldura este gestionată corespunzător, atunci vei avea parte de acei nori mari pufoși și de o aromă grozavă.

Acestea sunt cele 5 dintre greșelile pe care le fac începătorii și pe care îți recomandăm să le eviți pentru a fuma narghilea ca un profesionist. Succes!

carbuni pentru narghilea in creuzet

Etichete , ,
Alte articole care te-ar mai putea interesa

N A R G H I L E . R O

MAGAZIN ONLINE DE NARGHILEA

  Acest site comercializează diverse produse de tutun, interzise persoanelor sub 18 ani.

 

Directiva Consiliului CE 2001/37/CEE. Tutunul dăunează grav sănătății.

 

18+ INTRARE - reprezinta declaratia pe propria raspundere ca indeplinesti prevederile legale in vigoare cu privinta la varsta minima obligatorie de 18 ani impliniti pentru accesare si achizitionare produse din tutun pe site-ul www.narghile.ro