Cum alegi cel mai bun magazin de narghilea

magazin online narghilea

Cum alegi cel mai bun magazin de narghilea

Îți dorești să fumezi narghilea și să te bucuri de o experiență cu totul aparte? Înainte de a alege narghileaua potrivită pentru tine este bine să știi când a apărut narghileaua și unde, ce curiozități există despre ea, unde se poate folosi în prezent, care îi sunt beneficiile și care este cel mai bun magazin de unde îți poți alege o narghilea.

magazin online narghilea

Scurtă istorie a narghilelei

Fumatul de narghilea este o tradiție veche de secole, respectată de oamenii cu un anumit statut. Narghileaua era un simbol al statutului, sultanii și regii își comandau tablouri în care aceștia erau surprinși fumând narghilea.

Narghileaua era fumată la nunți regale, la cine și la întâlniri diplomatice. Nimeni nu știe cu adevărat unde a început această practică fastuoasă, dar mulți cred că narghileaua își are originea în India sau regiunea Orientului Mijlociu, părți din Asia și părți din Africa. Se crede că răspândirea rapidă a narghilelei s-a datorat comerțului britanic cu India în timpul secolului al XV-lea.

Termenul narghilea se referă la țeava folosită pentru a fuma tutun. Tutunul de narghilea nu este tutun obișnuit, ci este un amestec lipicios de tutun, miere și melasă, aromat, dând fumătorilor șansa de a se bucura de o diversitate mare de arome.

originea narghilelei

Originea narghilelei

Originile narghilelei sunt un mister. După descoperirea Lumii Noi, plăcerea de a fuma tutun nu a dispărut niciodată. Datorită avansului rapid pe Drumul Mătăsii și extinderea comerțului britanic, atracția pentru tutun s-a răspândit și, odată cu ea, s-au înmulțit și locurile unde se fuma tutun.

Cele mai vechi înregistrări indică că narghileaua a apărut în nord-estul Indiei (Pakistanul de astăzi) și s-a răspândit în Iran și în restul lumii arabe. Tradiția fumatului de narghilea a fost o modalitate pentru bărbați și femei de a fuma tutun.

Istoria narghilelei a început în altă parte, dar a fost considerată „primitivă” în lumea occidentală până a ajuns în Turcia. Turcia a revoluționat narghileaua și nu și-a schimbat stilul timp de câteva sute de ani.

În timpul lui Murad al IV-lea, popularitatea narghilelei a crescut și, odată cu asta și producția ei. S-au construit accesorii din lemn și sticlă lucrate cu pricepere, care s-au transformat în narghileaua pe care o folosim astăzi. Aspectul luxuriant al narghilelei i-a atras pe cei bogați și a devenit un simbol al bogăției, statutului și puterii.

narghilea online moderna

Narghileaua modernă

Pe măsură ce a devenit mai populară, a început să să fie disponibilă în tot mai multe locuri. Acest accesoriu a început să fie folosit în cafenele atât de bărbați cât și de femei.

În cele din urmă, elitele au creat reguli de etichetă prin folosirea adecvată a narghilelei. Astăzi, narghileaua poate fi găsită în baruri, saloane și cafenele din întreaga lume. În timp ce unele obiceiuri și etichete s-ar fi schimbat de la o țară la alta, tradiția privind folosirea ei rămâne aceeași. Narghileaua este folosită la întâlniri, la petreceri, la diverse alte evenimente de către toți cei care vor să se bucure de momente plăcute împreună cu prietenii sau cu cei pe care îi cunosc.

Curiozități despre narghilea

1.Narghileaua a devenit populară în secolul al XIX-lea, iar utilizarea lor a fost larg răspândită în rândul femeilor

Deși, în prezent, folosirea narghilelei este mai mult asociată cu publicul masculin, în alte epoci, femeile au fost cele care s-au bucurat cel mai mult de narghilea.

narghilea pentru fumat tutun

  1. Apa de narghilea nu este folosită pentru a curăța fumul, ci pentru a-l răci

Contrar a ceea ce ne poate spune logica, rolul apei într-o narghilea nu este de a curăța fumul de impurități, ci de a-l răci.

bol pentru narghilea

  1. Tutunul de narghilea are denumiri diferite in funcție de țara unde este folosită

În țările occidentale, cea mai comună denumire a tutunului de narghilea este shisha, în timp ce în alte țări arabe este cunoscut sub denumirea de moasal (melasă în română).

  1. Multe vedete sunt pasionate de narghilea

Dintre vedetele și sportivii pasionați de narghilea se numără Mike Tyson, Drake, Miley Cyrus sau Shaquille O’Neal.

  1. Există alternative la tutunul de narghilea

În ultimii ani, mulți cultivatori au început să producă diferite amestecuri de plante ca alternativă la narghileaua tradițională sau tutun.

tutunul pentru narghilea cu nicotina

  1. Cea mai mare narghilea din lume se află în Los Angeles

Cu o dimensiune de aproximativ 5 metri, această narghilea   produsă de Desvall deține titlul de cea mai mare narghilea din lume.

  1. Cele mai scumpe narghilele din lume sunt suedeze

Producătorul Desvall are una dintre acele afaceri în care prețul produselor nici măcar nu este afișat, deoarece este uriaș.  Potrivit mass-mediei, narghilelele sale pot valora mai mult de 100.000 de euro.

narghilea online

  1. În unele culturi antice, refuzul unei invitații de a fuma narghilea era considerat nepoliticos

Deși, în prezent, momentul fumatului de narghilea este considerat o experiență plăcută și relaxantă, care ne dă șansa să socializăm cu ceilalți, în trecut era o parte obligatorie a cinelor formale. Până la punctul în care refuzul invitației a fost considerat un afront.

De unde poți achiziționa o narghilea la cel mai bun preț de pe piață

Acum că ți-am dezvăluit când și unde a apărut narghileaua, unde se folosește, care sunt curiozitățile legate de ea și inclusiv beneficiile sale, este timpul să afli care este magazinul de unde poți alege o narghilea la cel mai bun preț de pe piață.

Și, ca să nu mai lungim vorba, îți vom spune că, atunci când te simți pregătit să descoperi lumea aparte a fumatului de narghilea, tot ce trebuie să faci este să intri pe Narghile.ro.

Narghile.ro este magazinul online de narghilea, care îți pune la dispoziție narghilea, tutun, arome, cărbuni și toate accesoriile necesare. Ce înseamnă acest lucru? Că aici le găsești la cele mai bune prețuri de pe piață.

Apropo…Vrei să știi cum se pregătește o narghilea pentru folosire? Intră pe articol și vei găsi toate informațiile necesare.

Etichete , ,
Alte articole care te-ar mai putea interesa

N A R G H I L E . R O

MAGAZIN ONLINE DE NARGHILEA

  Acest site comercializează diverse produse de tutun, interzise persoanelor sub 18 ani.

 

Directiva Consiliului CE 2001/37/CEE. Tutunul dăunează grav sănătății.

 

18+ INTRARE - reprezinta declaratia pe propria raspundere ca indeplinesti prevederile legale in vigoare cu privinta la varsta minima obligatorie de 18 ani impliniti pentru accesare si achizitionare produse din tutun pe site-ul www.narghile.ro